logo.jpg

Vijf Tips voor uw beursstand

1

FOCUS OP ÉÉN OF EEN BEPERKT AANTAL PRODUCTEN OF DIENSTEN.
Overdonder de bezoeker niet met een volledig of uitgebreid gamma. De bezoeker beslist immers op drie seconden of u voor hem potentieel interessant bent of niet. Kan hij zich binnen de drie seconden geen duidelijk beeld vormen, haakt hij af.

2

ZORG VOOR EEN DUIDELIJKE STANDFLOW EN BRIEF UW STANDBEMANNING VOORAF.
Maak uw standbemanning duidelijk welke bezoeker u zoekt en wat uw beursdoelstellingen zijn. Spreek af wie de bezoekers zal aanspreken, maar ook welke bezoeker een drankje krijgt en wie dit zal inschenken. Welke bezoeker komt bij welke verkoper terecht? 

3

ZORG VOOR EEN BAR IN UW STAND.
Een bar heeft meer functies dan u denkt. Bezoekers gaan automatisch naar een bar om info te verwerven. Is er niet meteen een duidelijk infopunt op de stand, haakt de bezoeker misschien af. Zo kunnen potentiële klanten doorlopen.
Een bar kan eveneens dienen als wachtzone, wanneer het aantal verkopers beperkt is.  Het is de meest comfortabele manier van wachten als bezoeker: een drankje, een babbeltje. Alleen aan een tafel zitten wachten is vaak onwennig en oncomfortabel voor de bezoeker.

4

KOM PROFESSIONEEL VOOR DE DAG, OOK MET EEN BEPERKT BUDGET.
Misschien heeft u slechts budget voor één beeld? Zorg ook dan voor een goed beeld: een goede print, goede kwaliteit, correcte huisstijl en taalgebruik.  Monteer het beeld correct en hang het recht.
Zorg voor prints op matte materialen: doek, pvc schuimpanelen, matte vinyl,… Laat blinkende beelddragers links liggen: het invallend licht van de spots zorgt dat blinkende beelden onleesbaar worden.
Opteer liever niet voor baches:  ze maken een slordige indruk doordat ze zelden recht hangen, ook bij baches zorgt lichtinval voor onleesbare delen.

5

ZORG VOOR BERGRUIMTE, WERK MET EEN BERGING!
Bergruimte zorgt voor een verzorgde stand. Een nette stand zorgt automatisch voor meer bezoekers. Laat medewerkers rusten, eten, telefoneren en smartphones checken in de berging.
Bezoekers haken af wanneer ze geen ontvankelijke medewerkers spotten. De bezoekers beschouwen zichzelf als storend, wanneer ze de standbemanning zien telefoneren, eten of hun smartphone checken. Ze lopen voorbij en komen niet op de stand met hun vraag.
Heeft u geen afzonderlijke ruimte? Laat dit dan zoveel mogelijk buiten de stand gebeuren en wissel elkaar af. Zorg voor een afsluitbare kast, wanneer een berging niet mogelijk is.